Mikroby w żywności
impreza numer: 249
Dzieci dowiedzą się o mikrobach „dobrych” i „złych”. Przedstawiony zostanie wpływ mikroorganizmów na ich zdrowie oraz w jakich produktach mogą je spotkać, np. w jogurtach czy kiszonych ogórkach. Dzieci zobaczą bakterie pod mikroskopem i na zdjęciach. Będą też rozwiązywać tematyczne konkursy i krzyżówki.
Wykonawcy
dr Małgorzata Jałosińska - Wydział Żywienia Człowieka SGGW
dr inż. Katarzyna Neffe-Skocinska - Wydział Żywienia Człowieka SGGW
dr inż. Barbara Sionek - Wydział Żywienia Człowieka SGGW
dr inż. Dorota Zielińska - Wydział Żywienia Człowieka SGGW
Termin
Czas trwania
15 minut. Wiele grup.
Miejsce
Budynek Wydziału Fizyki UW, Warszawa, ul. Pasteura 5. Główne wejście do budynku z rogu ulic Pasteura i Pogorzelskiego. I piętro, windą lub schodami przy portierni.
Dostępność
Impreza jest dostępna dla osób na wózkach.
Wiek uczestników
Od 5 lat.
Liczba uczestników
3 osoby. Zapisy w dniu spotkania w recepcji Festiwalu na Wydziale Fizyki.
Typ
Formy
Organizator
Ostatnia modyfikacja: .