Informacja o ciasteczkach

Ta witryna korzysta z „ciasteczek” (czyli niewielkich plików tekstowych zapisywanych przez przeglądarkę w Twoim urządzeniu) w celu autoryzacji oraz zbierania statystyk.

Korzystając z tej witryny wyrażasz zgodę na używanie przez nią „ciasteczek” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

zamknij

Mikroby w żywności

impreza numer: 249

Dzieci dowiedzą się o mikrobach „dobrych” i „złych”. Przedstawiony zostanie wpływ mikroorganizmów na ich zdrowie oraz w jakich produktach mogą je spotkać, np. w jogurtach czy kiszonych ogórkach. Dzieci zobaczą bakterie pod mikroskopem i na zdjęciach. Będą też rozwiązywać tematyczne konkursy i krzyżówki.

Wykonawcy

dr Małgorzata Jałosińska - Wydział Żywienia Człowieka SGGW

dr inż. Katarzyna Neffe-Skocinska - Wydział Żywienia Człowieka SGGW

dr inż. Barbara Sionek - Wydział Żywienia Człowieka SGGW

dr inż. Dorota Zielińska - Wydział Żywienia Człowieka SGGW

Termin

24.09.2022: 10:00 - 16:00

Czas trwania

15 minut. Wiele grup.

Dostępność

Impreza jest dostępna dla osób na wózkach.

Wiek uczestników

Od 5 lat.

Liczba uczestników

3 osoby. Zapisy w dniu spotkania w recepcji Festiwalu na Wydziale Fizyki.

Typ

Dla dzieci

Formy

Pokazy; Konkurs

Organizator

Ostatnia modyfikacja: .

Organizatorzy