Informacja o ciasteczkach

Ta witryna korzysta z „ciasteczek” (czyli niewielkich plików tekstowych zapisywanych przez przeglądarkę w Twoim urządzeniu) w celu autoryzacji oraz zbierania statystyk.

Korzystając z tej witryny wyrażasz zgodę na używanie przez nią „ciasteczek” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

zamknij

Mikroby w żywności

impreza numer: 40

Dzieci dowiedzą się o mikrobach „dobrych” i „złych”. Przedstawiony zostanie wpływ mikroorganizmów na ich zdrowie oraz w jakich produktach mogą je spotkać, np. w jogurtach czy kiszonych ogórkach. Dzieci zobaczą bakterie pod mikroskopem i na zdjęciach. Będą też rozwiązywać tematyczne konkursy i krzyżówki.

Wykonawcy

dr inż. Monika Trząskowska, - Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW

dr inż. Dorota Zielińska - Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW

dr inż. Katarzyna Neffe-Skocinska - Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW

dr inż. Barbara Sionek - Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW

Termin

28.09.2019: 10:00 - 16:00 (przerwa 12:45 do 13:15)

Czas trwania

15 minut. Wejścia co 15 minut.

Miejsce

Budynek Wydziału Fizyki UW, Warszawa, ul. Pasteura 5, I piętro, windą lub schodami przy portierni, wejście A, z rogu ulic Pasteura i Pogorzelskiego. kampus_mapka.jpg (JPG 94,6 KB)

Dostępność

Impreza jest dostępna dla osób na wózkach.

Wiek uczestników

Od 5 do 111 lat.

Liczba uczestników

3 osoby. Decyduje kolejność przyjścia.

Typ

Dla dzieci

Formy

Pokazy; Konkurs

Cykl

SGGW dzieciom - ciekawostki żywieniowe

Organizator

Ostatnia modyfikacja: .

Organizatorzy

Współorganizatorzy