Informacja o ciasteczkach

Ta witryna korzysta z „ciasteczek” (czyli niewielkich plików tekstowych zapisywanych przez przeglądarkę w Twoim urządzeniu) w celu autoryzacji oraz zbierania statystyk.

Korzystając z tej witryny wyrażasz zgodę na używanie przez nią „ciasteczek” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

zamknij

Bakterie mlekowe w naszym otoczeniu

impreza numer: 51

Wszyscy na co dzień stykamy się z ogromną liczbą bakterii dobrych i takich, których nie lubimy. Czy wiesz, że dobre bakterie są spożywane praktycznie codziennie? Codzienne też spożywasz produkty powstałe dzięki nim – bakteriom mlekowym. Są to produkty mleczne, ale nie tylko. Podczas spotkania z nami dowiesz się, jakie bakterie pomagają ulepszać żywność i które produkty z Twojej lodówki dzięki nim powstają.

Wykonawcy

mgr inż. Jakub Boreczek - Instytut Biochemii i Biofizyki PAN

dr Joanna Radziwiłł-Bieńkowska - Instytut Biochemii i Biofizyki PAN

mgr inż. Magdalena Chmielewska-Jeznach - Instytut Biochemii i Biofizyki PAN

mgr inż. Katarzyna Kosiorek - Instytut Biochemii i Biofizyki PAN

mgr Aleksandra Tymoszewska - Instytut Biochemii i Biofizyki PAN

Termin

29.09.2018: 10:00 - 16:00

Czas trwania

30 minut. 10 powtórzeń.

Miejsce

Budynek Wydziału Fizyki UW, Warszawa, ul. Pasteura 5, I piętro, windą lub schodami przy portierni, wejście A, z rogu ulic Pasteura i Pogorzelskiego. kampus_mapka.jpg (JPG 94,6 KB)

Dostępność

Impreza jest dostępna dla osób na wózkach.

Wiek uczestników

Od 5 do 105 lat.

Liczba uczestników

12 osób. Decyduje kolejność przyjścia.

Typ

Dla dzieci

Forma

Pokazy

Cykl

Naukowy weekend z Kampusem Ochota

Organizatorzy

Ostatnia modyfikacja: .

Organizatorzy

Współorganizatorzy